Duurzaamheid

Duurzaamheid vormt voor Bos Seafood het vertrekpunt in onze gehele bedrijfsvoering. Hierin komen de thema’s People, Planet, Pleasure en Profit naar voren.

Wij streven ernaar onze klanten niet alleen betere, lekkerder en duurzamere producten te leveren, maar tevens te streven naar een hoger inspiratieniveau voor alle betrokkenen. Niet voor niets is al jarenlang onze slogan Bos Seafood “een net van inspiratie”.

Daarom streeft Bos Seafood naar een goede balans tussen People (mensen), Planet (omgeving) en Profit (rendement) binnen de context van Pleasure, of te wel met plezier werken aan een betere sector. Wij proberen juist die duurzame vis producten te adviseren die kunnen leiden tot een creatieve en inspiratievolle invulling van uw assortiment. Uw relatiebeheerder maakt u hiervoor graag een goed voorstel.

People

  • Enthousiaste vakmensen
  • Passie, liefde voor het vak
  • Veelzijdige achtergrond
  • Laag ziekteverzuim- en verloopcijfer
  • Actief meedenken

Planet

  • Modern wagenpark met lage emissiewaarden
  • Digitale oplossingen
  • Substantieel duurzaam assortiment

pleasure

  • Smaakvolle (seizoens)producten
  • Service met aandacht
  • Menu- en kaartadvisering
  • Hoge Klant-tevredenheid

Profit

  • Gestart in 1980
  • Versterkende partnerrelaties
  • Creatief ondernemen
  • ICT backoffice

Vishandel Bos Seafood zet zich elk jaar in voor het bevorderen van duurzaam ondernemen, want met een verdere groei van onze onderneming, groeit ook de verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Onze ambitie is om op termijn een van de leidende visleveranciers op het gebied van duurzaam ondernemen en duurzame vis te worden. Nederlandse verse vis is behalve in Nederland, maar in de hele wereld een belangrijke voedingsbron. De visindustrie is een gezonde sector en genereert jaarlijks ca. 3,6 miljard euro. Meer dan 14.000 mensen werken in deze bedrijfstak.

Helaas zijn een aantal visstanden in de Noordzee drastisch teruggelopen door overbevissing enerzijds, maar anderzijds ook door de afname van fosfaten in het water, waardoor het zgn. plankton (visvoedsel) drastisch is afgenomen, zodat de vis minder voedsel heeft en minder snel groeit.

Daardoor vindt Bos Seafood het van essentieel belang binnen de vissector aan de toekomst te werken en te denken. Bos Seafood hanteert een aantal uitgangspunten in het bedrijfsbeleid in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De agenda richt zich op drie strategische thema’s: klimaat en natuur, duurzaam ketenbeheer en sociale aspecten.

Helderheid

Het werken aan helderheid en samenwerking in de keten.

Ecosysteem

Het helpen om de natuurlijke hulpbronnen en het ecosysteem in stand te houden.

Verantwoord

Het verantwoord omgaan met werknemers, klanten, leveranciers en andere belanghebbenden op lange termijn en gericht op wederzijds succes.

Samenleving

Het rekening houden met de belangen van de samenleving.

Optimalisatie

Het gezamenlijk meewerken aan passende oplossing van overbevissing, ongewenste bijvangsten en een optimaal beheer van het vangstwateren.

Veiligheid

Bos Seafood stelt voedselveiligheid centraal in de keten en het garandeert de afnemers een goede kwaliteit duurzame vis.

Kies voor vers

Hoe meer onnatuurlijke toegevoegde stoffen, hoe minder echte energie het product bevat. Verse producten, zonder toevoegingen is vrijwel altijd gezonder en bevatten de juiste voedingsstoffen. Kies bijvoorbeeld voor verse duurzame vis in plaats van diepvries gepaneerde vis of verse biologische groente in plaats van geconserveerde groenten.

Kies voor gezond

Natuurlijke producten zijn gezond. Dus geen bestrijdingsmiddelen, geur,- smaak,- of kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat natuurlijke of biologische producten vaak meer vitamines en voedingsstoffen bevatten. Ze dragen dus bij aan een gezonde levensstijl en duurzame vis.

Kies voor de natuur

Niet alleen de consument kiest steeds vaker voor natuurlijke of biologische producten. Ook professionele koks hebben de kracht van de pure smaak van de natuur ontdekt. Ze zijn het met elkaar eens; niets kan tippen aan de pure smaak, de krachtige bite en het prachtige uiterlijk van eerlijke ingrediënten.

Kies voor echte, pure smaak

Bij eten draait het om smaak. En de beste smaak ontstaat wanneer vissen de kans krijgen om zich in een natuurlijke omgeving te ontwikkelen. Zonder krachtvoer, kunstmest of chemische middelen. “Wilde” vis groeit op in hun eigen omgeving, in hun eigen tempo en met alles wat de zee, oceaan of binnenwater te bieden heeft.

Dus kiest u voor eerlijk, echt en pure smaak. Zet wilde vis op uw menukaart van de groene vislijst.

De groene vislijst

Enkele voorbeelden van verantwoorde wilde vis, die op de zgn. Groene vislijst staan zijn: alaska pollack, wilde zalm, haring, makreel, Hollandse garnalen, heek, creuses, kreeft, meerval, hangcultuur mosselen,Pacific heilbot, forel, rivierkreeft en sardines.

Spaar het milieu

Met vis van de groene vislijst zet u een stap in de bescherming van het milieu. Als alle Nederlanders 1 dag in de week geen vlees zouden eten, dan besparen we met zijn allen net zoveel als wanneer we 1 miljoen auto’s van de weg zouden halen. Eén dag vleesloos en de de reductie van dit kabinet voor 2010 wordt ruimschoots gehaald. Vis van de groene vislijst kan hier uiteraard een goede vervanger voor vlees zijn.

Alle Nederlanders…. dat zou mooi zijn… Toch blijven we reëel. Elke stap is er eentje, als u nu vast begint? Duurzame vis is nog lekker ook!

Diervriendelijk en verantwoord

De vis die gevangen wordt in het “wild”, is eigenlijk nog beter dan biologisch. Biologisch is een woord dat wettelijk is beschermd door de overheid. Dus ieder bedrijf dat biologische producten aflevert, wordt streng gecontroleerd.

Dit vindt visleverancier Bos Seafood zeer belangrijk. Belangrijke onderwerpen bij biologisch, zijn bijvoorbeeld voldoende omgevingsruimte, goed voedsel en frisse lucht. Echter de “wilde” vis groeit op in zijn natuurlijke omgeving met natuurlijk voedsel en heeft meer dan voldoende leefruimte; namelijk de zee of de oceaan. Dus beter kan eigenlijk niet.

Kweekvis is ook verantwoord

Bij de viskweek of aquacultuur worden ook goede normen en waarden nagestreefd. Hier zijn de onderwerpen van goed voedsel, voldoende bewegingsruimte en het gebruik van zo weinig mogelijk biotica aan de orde van de dag.

Het voordeel van kweekvis is een continu aanbod, vrij stabiel prijspeil, bijna altijd voorradig met een soortgelijke kwaliteit. Maar het belangrijkste voordeel is toch eigenlijk wel, dat de natuurlijke visbestanden door het gebruik van kweekvis worden ontzien.

Adresgegevens

Bos Seafood
Kanaalweg 7
8356 VS Blokzijl

tel. 0527-29 16 87
fax 0527-29 12 90
info@bosseafood.nl

facebook

Uw adviseurs

Pieter Bos
06-543 44 197

Henk Addinga
06-508 78 759

Hessel Halma
06-553 44 033

Jan Douwe Zelhorst 
06-832 02 810

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy verklaring

    Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
    Een mooie aanvoer vandaag van levende Noordzee crab. Deze crab staat bekend om zijn heerlijke zoete vlees in de scharen. Veel chefs gebruiken de crab ook wel in hun soep en dit geeft een lekkere smaak aan de bouillon.
    Vandaag is er weer een mooie visaanvoer. Zeker met dit fraaie zomerse weer, doet vis het goed op terras!
    Kibbeling is een leuk product voor de kleine kaart. Qua marge is het interessant en onze kibbeling is gemaakt van duurzaam gevangen kabeljauw.
    De body-peel gamba's 16/20 zijn weer leverbaar! Het is een mooi product om te werken. Deze Black Tiger gamba's zijn heerlijk.
    Toon meer
    Stel hier je vraag

    Stuur ons je vraag en wij beantwoorden hem zo snel mogelijk

    Start typing and press Enter to search